Forandring over tid er historie, 2011

Arbeidet ble vist under utstillingen REFLEKS i Tysvær kunstlag, Aksdal. 
Kuratorer: Hege Halstensen og Sylvain Berland / Prosjektleder: Bernhard Østebø

HD video synkronisert 2 skjermer
Varighet: 26´53 min

REFLEKS/symposium inviterte publikum til en refleksjon om lokal identitet. Programmet fokuserte på lokale historie, samtid og framtid – og på sammenhengene mellom disse. I tillegg lotsymposiet folk bli kjent med aktuelle tendenser i samtidskunsten. Foredragsholdere og paneldeltagere varfagfolk innen kunst og kultur, historie, næringsliv, politikk, stedsutvikling m.m. Vi varseks kunstnere som ble inviter til symposiumet Tysvær i forandring for å innhente kunnskap og inspirasjon, til en utstilling som skulle arrangeres i og rundt Tysværtunet Aksdal i 2011. 

Landskapet er den ytre, fysiske rammen for våre liv. Vi påvirker daglig landskapet rundt oss, samtidig som landskapet påvirker dem som lever og virker i det. Et landskap gir menneskene identitet, stedstilhørighet og inspirasjon, og det kan påvirke og forme de menneskene som lever og oppholder seg der.

Jeg ønsket å filme mennesker som bor i Tysvær, og la dem fortelle hva forandring betyr i livene deres, der de bor og lever. Jeg ønsket at de som ble filmet valgte seg et stedhvor de trives, et sted som har betydning for dem, med andre ord et sted som de har et forhold til.

Jeg møtte seks flotte mennesker som alle deler sin tanker, meninger og historie.

Videostills fra filmen:

Dokumentasjon fra utstillingen Refleks på Tysvær kunstlag, 2011: